قانون آيين دادرسی مدنی - اعتراض شخص ثالث (417-425)

فصل دوم - اعتراض شخص ثالث

 

ماده 417

اگر درخصوص دعوایی، رأیی صادره شود که بهحقوق شخص ثالث خللی وارد آورد و آن شخص یا نماینده او در دادرسی که منتهی بهرأي شده است بهعنوان اصحاب دعوا دخالت نداشته باشد، میتواند نسبت به آن رأي اعتراض نماید.

 


 

ماده 418

درمورد ماده قبل، شخص ثالث حق دارد بههرگونه رأي صادره از دادگاههاي عمومی، انقلاب و تجدیدنظر اعتراض نماید و نسبت بهحکم داور نیز کسانی که خود یا نماینده آنان در تعیین داور شرکت نداشتهاند میتوانند بهعنوان شخص ثالث اعتراض کنند.

 


 

ماده 419

اعتراض شخص ثالث بر دو قسم است: الف - اعتراض اصلی عبارتست از اعتراضی که ابتدا از طرف شخص ثالث صورت گرفته باشد . ب - اعتراض طاري (غیراصلی) عبارتست از اعتراض یکی از طرفین دعوا به رأیی که سابقا" دریک دادگاه صادر شده و طرف دیگر براي اثباتمدعاي خود، در اثناي دادرسی آن رأي را ابراز نموده است.

 


 

ماده 420

اعتراض اصلی باید به ل موجب دادخواست و به طرفیت محکوم ه و محکومعلیه رأي مورد اعتراض باشد. این دادخواست بهدادگاهیتقدیم میشود که رأي قطعی معترضعنه را صادر کرده است. ترتیب دادرسی مانند دادرسی نخستین خواهد بود.

 


 

ماده 421

اعتراض طاري در دادگاهی که دعوا در آن مطرح است بدون تقدیم دادخواست بعمل خواهد آمد، ولی اگر درجه دادگاه پایینتر ازدادگاهی باشد که رأي معترضعنه را صادر کرده، معترض دادخواست خود را به دادگاهی که رأي را صادر کرده است تقدیم مینماید و موافق اصول، درآن دادگاه رسیدگی خواهدشد.

 


 

ماده 422

اعتراض شخص ثالث قبل از اجراي حکم مورد اعتراض، قابل طرح است و بعد از اجراي آن درصورتی میتوان اعتراض نمود که ثابتشود حقوقی که اساس و مأخذ اعتراض است به جهتی از جهات قانونی ساقط نشده باشد.

 


 

ماده 423

درصورت وصول اعتراض طاري از طرف شخص ثالث چنانچه دادگاه تشخیص دهد حکمی که درخصوص اعتراض یادشده صادرمیشود مؤثر در اصل دعوا خواهد بود، تا حصول نتیجه اعتراض، رسیدگی به دعوا را بهتأخیر میاندازد. در غیر اینصورت به دعواي اصلی رسیدگیکرده رأي میدهد و اگر رسیدگی به اعتراض برابر ماده (421 (با دادگاه دیگري باشد بهمدت بیست روز به اعتراضکننده مهلت داده میشود کهدادخواست خود را بهدادگاه مربوط تقدیم نماید. چنانچه در مهلت مقرر اقدام نکند دادگاه رسیدگی به دعوا را ادامه خواهد داد.

 


 

ماده 424

اعتراض ثالث موجب تأخیر اجراي حکم قطعی نمیباشد. در مواردي که جبران ضرر و زیان ناشی از اجراي حکم ممکن نباشد دادگاهرسیدگیکننده به اعتراض ثالث به درخواست معترض ثالث پس از اخذ تأمین مناسب قرار تأخیر اجراي حکم را براي مدت معین صادر میکند.

 


 

ماده 425

چنانچه دادگاه پس از رسیدگی، اعتراض ثالث را وارد تشخیص دهد، آن قسمت از حکم را که مورد اعتراض قرار گرفته نقض مینماید واگر مفاد حکم غیرقابل تفکیک باشد، تمام آن الغاء خواهد شد.

 

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید