مصوب 1374/01/09با اصلاحات و الحاقات بعدي
ماده 1
مجوز استفاده از تجهيزات دريافت از ماهواره توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با نظرخواهي از وزارتخانههاي پست و تلگراف و تلفن (براي صلاحيتهاي فني) و اطلاعات (براي صلاحيت هاي امنيتي) با رعايت ماده (7) قانون صادر خواهد شد. وزارتخانه هاي پست و تلگراف و تلفن و اطلاعات موظفند حداكثر ظرف پانزده روز از زمان تقاضا، نسبت به درخواستهاي واصل شده اعلام نظر نمايند پس از پايان مهلت تعيين شده در صورت عدم اعلام نظر دستگاههاي فوق، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مجاز به ارائه مجوز خواهد بود.
ماده 2
وزارت امور خارجه مشخصات و اسامي نمايندگيهاي سياسي و كنسولي كشورهاي خارجي و سازمانهاي بينالمللي را كه بر اساس حقوق بينالملل ازشمول مفاد اين قانون مستثني هستند به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اعلام ميكند.
ماده 3
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با رعايت ماده (7) قانون بطور مستمر اسامي و مشخصات استفادهكنندگان مجاز تجهيزات دريافت از ماهواره و تغييرات آنها را به وزارت كشوراعلام مينمايد تا وزارت كشور نسبت به جمعآوري تجهيزات استفادهكنندگان غير مجاز و معرفي آنان به مراجع قضايي اقدام كند.
ماده 4
شركتهاي توليدكننده و سازنده داخلي چنانچه حسب نيازهاي و سفارش سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران و وزارت پست و تلگراف وتلفن بر اساس قراردادهاي منعقد شده مبادرت به توليد و ساخت تجهيزات موضوع قانون در مدت قرارداد نمايند از شمول ممنوعيتهاي مندرج در مواد (8) و(9) قانون خارج بوده و وزارت كشور متعرض آنها نخواهد شد.
وزارت كشور مكلف است ضمن تدوين دستورالعمل لازم، ترتيبي اتخاذ نمايد تا مأمورين انتظامي در مقام اجراي مواد (8) و (9) قانون متعرض مأمورين ومتصديان حمل و نقل، انبارها و مراكز نصب و تعمير و نگهداري سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران و وزارت پست و تلگراف و تلفن نگردند وهمكاريها و هماهنگيهاي لازم را معمول نمايند.
ماده 5
دستگاههاي فرهنگي كشور براي تحقق مفاد ماده (4) قانون و به منظور تبيين اثرات مخرب استفاده از برنامههاي ماهوارهاي و نيز ساير دستگاههاي اجرايي براي تحقق ماده (10) قانون موظفند با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران حسب مورد همكاري نمايند.
كليه دستگاههاي فرهنگي كشور مكلفند قبل از تصويب بودجه سالانه كل كشور، طرحهاي لازم پيشنهادي خود را جهت مقابله با تهاجم فرهنگي و تبيين اثرات مخرب برنامههاي منحرفكننده ماهواره به سازمان برنامه و بودجه ارائه كنند تا در بودجه سالانه آنان منظور گردد.
ماده 6
وزارت كشور جهت جمعآوري تجهيزات دريافت از ماهواره با توجه به وظايف نيروي انتظامي اقدام خواهد نمود و حسب مورد ميتواند از نيروي مقاومت بسيج استفاده نمايد.
ماده 7
كساني كه پس از انقضاي مهلت مقرر در قانون به صورت داوطلبانه، تجهيزات خود را تحويل دهند، مشمول مقررات مربوط به كيفيات مخففه درمجازاتها خواهند بود.
ماده 8
در اجراي ماده (3) قانون، وزارت اطلاعات از طريق تعيين رابط، اخبار لازم را در اختيار وزارت كشور قرار خواهد داد. وزارت كشور با همكاري وزارتخانههاي اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامي و پست و تلگراف و تلفن و گمرك ايران با توجه به اخبار و اطلاعات واصل شده و راه كارهاي ارائه شده توسط دستگاههاي مزبور اقدامات اجرايي لازم را معمول خواهد داشت. بدين منظور ستادي متشكل از نمايندگان دستگاههاي مزبور در وزارت كشور مستقر خواهد گرديد.
ماده 9
وزارت كشور مكلف است در قبال توقيف تجهيزات موضوع قانون صورتجلسهاي تنظيم و نسخهاي از آن را جهت اجراي تبصره ماده (3) قانون به سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران ارسال نمايد.
تبصره -كليه تجهيزات و كالاهاي موضوع اين قانون كه در اختيار سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران قرار مي گيرد، با تشخيص سازمان در صورت امكان عيناً مورد استفاده قرار گرفته و در صورت تعذر به معاذير فني، اسقاط و لاشه تجهيزات و كالاهاي اسقاط شده مطابق مقررات و آيين نامه هاي مالي و معاملاتي سازمان فروخته مي شود و وجوه حاصله پس از واريز به خزانه با رعايت قوانين و مقررات مربوط، به مصرف توسعه پوشش راديو و تلويزيوني خواهد رسيد .
ماده 10
تجهيزات موضوع قانون كه بطور داوطلبانه به وزارت كشور تحويل داده ميشود يا حسب مورد توسط وزارت كشور و مرجع صلاحيتدار قضايي ضبط و مصادره ميشود، ماهانه طي صورتجلسهاي با امضاي نمايندگان وزارت كشور، مرجع ذيربط قضايي و سازمان صدا و سيما به مراكز استاني سازمان صداو سيما تحويل داده خواهد شد.
ماده 11
تعريف تجهيزات مشمول قانون بر عهده وزارت پست و تلگراف و تلفن است. وزارت پست و تلگراف و تلفن موظف است ظرف يكماه نسبت بهارائه تعاريف مربوط اقدام نمايد.
تبصره - تشخيص تجهيزات فني مشمول قانون در مبادي ورودي و ساير نقاط كشور بر اساس قوانين و مقررات جاري كشور، بر عهده دستگاههاي ذيربط خواهد بود.
ماده 12
در اجراي تبصره ماده (6) قانون، سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران به منظور واردات فرستندهها، تجهيزات توليد و پخش و لوازم يدكي متعلق به آنها، مواد اوليه توليد فيلم و سريال از اخذ مجوز ورود و گواهي عدم ساخت وزارتخانهها و سازمانهاي دولتي نظير وزارتخانههاي پست و تلگراف وتلفن، صنايع و بازرگاني و گواهي سازمان انرژي اتمي و ثبت سفارش وزارت بازرگاني معاف است.
ماده 13
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران در اجراي تبصره ماده (10) قانون مجازند به تناسب مسووليتهاي خود دستورالعملهاي لازم را براي تعيين آگهيهاي تبليغاتي غيرمجاز تدوين و بنا به حوزه صلاحيت خود، راساً و به طور جداگانه به ناشرين و مطبوعات وبنگاههاي تبليغاتي همچنين واحدهاي داخلي و تابع خود ابلاغ نمايند.
ماده 14
دستگاهها و سازمانها ميتوانند با رعايت ماده (7) قانون و با ذكر دلايل توجيهي به امضاي بالاترين مقام اجرايي خود براي استفاده از تجهيزات گيرنده برنامههاي تلويزيوني ماهوارهاي از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي درخواست مجوز كنند.
تبصره - مسوول واحد استفاده كننده از تجهيزات در برابر هرگونه استفاده غير قانوني از آن پاسخگو خواهد بود. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي دورههاي توجيهي مناسب را براي آموزش و آمادگي اين مسوولان برگزار ميكند. تأييد صلاحيت مسوولان منوط به موفقيت در اين دورهها است.
معاون اول رييس جمهور- حسن حبيبي