قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح - سوء استفاده و جعل و تزویر (85-117)

فصل دهم - سوء استفاده و جعل و تزویر

 

ماده ۹۵

هر نظامی که حکم یا امضاء یا مهر یا فرمان یا دستخط فرماندهی کل قوا‌ را به اعتبار مقام وی جعل کند یا با علم به جعل یا تزویر استعمال نماید به حبس از سه تا ‌پانزده سال محکوم خواهد شد.

 


 

‌ماده ۹۶

هر نظامی که حکم یا امضاء یا مهر یکی از فرماندهان یا مسئولان ‌نیروهای مسلح در رده فرمانده نیرو یا همطراز و بالاتر را به اعتبار مقام آنان جعل کند یا با‌ علم به جعل یا تزویر استعمال نماید به حبس از یک تا ده سال محکوم می شود.

 


 

‌ماده ۹۷

هر نظامی که حکم یا امضاء یا مهر سایر فرماندهان و مسئولان نیروهای ‌مسلح را به اعتبار مقام آنان جعل کند یا با علم به جعل یا تزویر استعمال نماید به حبس از‌ یک تا پنج سال محکوم می ‌گردد.

 


 

‌ماده ۹۸

هر نظامی که با مباشرت یا به واسطه، مهر یکی از نیروهای مسلح را جعل ‌کند یا با علم به جعل یا تزویر مورد استفاده قرار دهد به یک تا ده سال حبس محکوم‌ می ‌شود.

 


 

‌ماده ۹۹

هر نظامی که با مباشرت یا به واسطه، منگنه یا علامت یکی از نیروهای ‌مسلح را جعل کند یا با علم به جعل یا تزویر مورد استفاده قرار دهد به حبس از یک تا پنج‌ سال محکوم می‌ گردد.

 


 

‌ماده ۱۰۰

هر نظامی که مهر یا تمبر یا علامت یکی از نیروهای مسلح یا سازمانها و ‌یا ادارات و شرکت های وابسته به آنها را بدون مجوز به دست آورده و به صورت غیر مجاز ‌استفاده کرده یا موجبات استفاده آن را فراهم آورد، علاوه بر جبران خسارت وارده به حبس ‌از شش ماه تا سه سال محکوم می ‌شود.

 


 

‌ماده ۱۰۱

هرنظامی که از مهر، تمبر یا علائم مذکور در مواد قبل این فصل که به او ‌سپرده شده به صورت غیر مجاز استفاده کند یا سبب استفاده شود، علاوه بر جبران ‌خسارت وارده به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم می ‌گردد.

 


 

‌ماده ۱۰۲

مرتکبان جرائم مذکور در مواد قبل این فصل، هرگاه قبل از تعقیب‌ مراتب را به مسئولان ذیربط اطلاع بدهند و سایر مرتکبان را معرفی کنند یا بعد از تعقیب، ‌وسایل دستگیری آنان را فراهم نمایند با توجه به نوع عمل ارتکابی، دادگاه مجازات آنان را ‌تخفیف داده یا آنان را از مجازات معاف خواهد کرد.

 


 

‌ماده ۱۰۳

هر نظامی که در احکام و تقریرات و نوشته ‌ها و اسناد و سجلات و آمار ‌و محاسبات و دفاتر و غیر آنها از نوشته ‌ها و اوراق رسمی مربوط به امور نظامی و یا راجع به‌ وظایفش جعل یا تزویر کند اعم از اینکه امضاء یا مهری را ساخته و یا امضاء یا مهر یا‌ خطوطی را تحریف کرده یا کلمه ‌ای را الحاق کند یا اسامی اشخاص را تغییر دهد به حبس ‌از دو تا پنج سال محکوم می ‌گردد.

 


 

‌ماده ۱۰۴

هر نظامی که در تحریر نوشته ‌ها، قراردادها و مقاوله ‌نامه ‌های راجع به ‌وظایفش مرتکب جعل یا تزویر شود اعم از اینکه موضوع یا مضمون آن را تغییر دهد یا‌ گفته و نوشته یکی از مقامات یا تقریرات یکی از طرفها را تحریف کند یا امر باطلی را‌ صحیح و یا صحیحی را باطل یا چیزی را که به آن اقرار نشده اقرار شده جلوه دهد به حبس ‌از دو تا پنج سال محکوم می‌ شود.

 


 

‌ماده ۱۰۵

هرنظامی که اوراق مجعول مذکور در مواد (۱۰۳) و (۱۰۴) این قانون را‌ با علم به جعل و تزویر مورد استفاده قرار دهد به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم ‌می ‌گردد.

 


 

‌ماده ۱۰۶

هر نظامی که به مناسبت انجام وظیفه به یکی از طرق مذکور در اسناد و ‌نوشته ‌های غیر رسمی جعل یا تزویر کند به حبس از شش ماه تا دو سال محکوم می ‌شود.

 


 

‌ماده ۱۰۷

هر نظامی که اوراق مذکور در ماده (۱۰۶) این قانون را با علم به‌ جعلی ‌بودن آنها مورد استفاده قرار دهد به حبس از سه ماه تا یک سال محکوم می ‌گردد.

 


 

‌ماده ۱۰۸

هر نظامی که عهده ‌دار انجام معامله یا ساختن چیزی یا نظارت در ‌ساختن یا امر به ساختن آن برای نیروهای مسلح بوده و به واسطه تدلیس در معامله از ‌جهت تعیین مقدار یا صفت یا قیمت بیش از حد متعارف مورد معامله یا تقلب در ساختن ‌آن چیز، نفعی برای خود یا دیگری تحصیل کند یا موجب ضرر نیروهای مسلح گردد ‌علاوه بر جبران خسارت وارده و جزای نقدی معادل بهای مال مورد تدلیس به ترتیب زیر ‌محکوم می‌ شود:

‌الف – در صورتی که سود حاصله یا ضرر وارده تا ده میلیون (۱۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال ‌باشد به حبس از شش ماه تا دو سال.

ب – چنانچه سود حاصله یا ضرر وارده بیش از ده میلیون (۱۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا‌ یکصد میلیون (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال باشد به حبس از یک تا پنج سال.

ج – هرگاه سود حاصله یا ضرر وارده بیش از یکصد میلیون (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال ‌باشد به حبس از دو تا ده سال.

 


 

‌ماده ۱۰۹

قبول هرگونه هدیه یا امتیاز یا درصدانه از قبیل وجه، مال، سند ‌پرداخت وجه یا تسلیم مال، تحت هر عنوان به طور مستقیم یا غیرمستقیم در رابطه با ‌معاملات و قراردادهای خارجی و داخلی توسط نظامیان ممنوع است. مرتکب مذکور ‌علاوه بر رد هدیه یا امتیاز یا درصدانه یا معادل آن به دولت به حبس تعزیری از دو تا ده ‌سال و جزای نقدی برابر هدیه یا امتیاز یا درصدانه محکوم می‌ گردد.

‌تبصره ۱ – مجازات شروع به این جرم، حداقل مجازات حبس مقرر در این ماده‌ است.

‌تبصره ۲ – در صورتی که شخص حقیقی یا حقوقی خارجی طرف معامله، درصدانه ‌می ‌پردازد، موضوع قبلاً به اطلاع مسئول مربوط رسانیده می ‌شود و وجوه مزبور دریافت و ‌تماماً به حساب خزانه واریز می‌ گردد. در این صورت اقدام کننده مشمول این ماده نخواهد ‌بود.

 


 

‌ماده ۱۱۰

هر نظامی که در معاملات یا مناقصه ‌ها و مزایده ‌های مربوط به نیروهای ‌مسلح با دیگران تبانی نماید، علاوه بر جبران خسارت وارده به حبس از دو تا ده سال و‌ جزای نقدی معادل آنچه برخلاف مقررات تحصیل کرده است محکوم می‌ شود.

 


 

‌ماده ۱۱۱

چنانچه بازرسان یا ناظران امور مالی در نیروهای مسلح در ارتکاب ‌جرائم مندرج در مواد (۱۰۸)، (۱۰۹)، و (۱۱۰) این قانون شرکت نمایند به مجازات ‌مرتکبان اصلی محکوم و اگر پس از کشف یا اطلاع از وقوع، آن را مخفی دارند به مجازات حبس مرتکبان اصلی محکوم خواهند شد.

 


 

‌ماده ۱۱۲

هر نظامی که در مواد غذایی و ادویه و مایعاتی که تحت حفاظت یا‌ نظارت او قرار داده شده است به طور مستقیم یا غیرمستقیم تقلب نماید یا عمداً مواد ‌غذایی و ادویه و مایعات تقلبی را بین نظامیان شخصاً یا به واسطه دیگری تقسیم کند به ‌حبس از دو تا ده سال محکوم خواهد شد.

 


 

‌ماده ۱۱۳

هر نظامی که با سوء ‌نیت گوشت حیوانات مبتلا به بیماری های مسری یا‌ مواد غذایی فاسد یا ضایع شده را به طور مستقیم یا غیر مستقیم بین نظامیان تقسیم نماید‌ به حبس از سه تا پانزده سال محکوم می ‌شود.

 


 

‌ماده ۱۱۴

چنانچه اعمال مذکور در مواد (۱۱۲) و (۱۱۳) این قانون در اثر اهمال و ‌بی ‌توجهی صورت گرفته باشد مرتکب به حبس از شش ماه تا دو سال محکوم می ‌گردد.

 


 

‌ماده ۱۱۵

در صورتی که در اثر وقوع بزه ‌های مذکور در مواد (۱۱۲) و  (۱۱۳)این‌ قانون لطمه جبران ناپذیری بر نیروهای مسلح یا عملیات نظامی وارد آید مرتکب به ‌مجازات محارب محکوم خواهد شد.

 


 

‌ماده ۱۱۶

چنانچه مرتکب بر اثر ارتکاب جرائم مندرج در این فصل، منافعی ‌کسب کرده یا امتیازاتی گرفته باشد منافع مکتسبه مسترد و امتیازات حاصله لغو می‌ شود.

 


 

‌ماده ۱۱۷

در تمام موارد مذکور در این فصل، هرگاه اقدامات انجام شده منتهی به‌ قتل یا نقص عضو یا جراحت و صدمه به انسانی شود مرتکب علاوه بر مجازاتهای مذکور‌حسب مورد به قصاص و پرداخت دیه و در هر حال به تأدیه خسارات وارده نیز محکوم ‌خواهد شد.

 

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید